Bananpannkakor i sängen

Under de senaste dagarna har jag gått runt i någon form av krisbubbla. Känner mig handlingsförlamad och orolig. Vi bestämde oss för att stanna hemma i fredags. Två lätt förkylda barn och mitt planeringsmöte på Svt som ändå blivit inställt. Länder runt om oss stänger sina gränser, vänner som sitter instängda i sina lägenheter i Italien. Lyssnar på nyheterna mest hela tiden och har haft en lektion med kidsen om hur du tvättar händerna på riktigt.


Tänker på alla drabbade, på våra äldre och hur detta kommer att påverka hela samhället.

Denna lilla skulle idag ha sitt kalas som vi valde att ställa in. Det känns svårt att veta om man tar rätt beslut, eller ej. Varje dag har jag föreläsningar, möten och uppdag som ställs in, allt känns osäkert och oron molar rejält när man läser om rapporter som säger att läget kan bli långdraget.. Men i allt detta dystra kom det rapporter om en blå himmel i Kina, detta förbaskade Coronavirus för alltså något bra med sig! Möbelmässan i Milano är uppskjuten till juni då ska det tas beslut om den helt ska ställas in eller ej. Kanske läggs den om till ett digitalt forum, Virtual Milan en helt digital mässa som visar alla nya lanseringar. Det kanske är detta som väntar i framtiden? Helt klart kommer vi behöva lägga om våra vanor och liv under en lång period.

Jag känner att det allra viktiga i detta är att prata med barnen om läget och försöka att hålla dom lugna. Och i takt med att fler skolor stänger fortsätta att göra mysiga saker tillsammans hemma. I går blev det en pannkaksfrukost i sängen. pannkakor med lönnsirap, banan och så en massa apelsin förstås!

Till ca 10 bananpannkakor behöver du:
4 dl havregryn
2 bananer
2 msk rapsolja
2 dl växtmjölk (jag tog 50/50 mandelmjölk och havremjölk)
en skvätt agavesirap
1 halv tesked vaniljpulver
1 krm kardemumma
en nypa salt
2 tsk bakpulver

Mixa havregrynen till ett fint mjöl. Mixa samman havremjölet med det resterande ingredienserna. Låt stå i 15 minuter. Stek sedan på medelhög värme i  kokosolja.

Tänker på alla hjältar i vården världen över som jobbar under extrem press med att få bukt med detta virus. Vi måste nu kroka arm, hjälpa och stötta varandra för bara tillsammans kan vi lösa denna situationen. Solen skiner äntligen över Malmö efter många dagar med storm, hagel och regn. Jag och lillebror ska ta en löptur ner till havet. Hoppas ni alla mår bra och att ni tar hand om varandra.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *