Det planteras och gror


Mina micro greens börjar nu gro ordentlig i vårsolen, kolla in hur jag gör när jag odlar dom i agaralger.

Bredvid min fina lilla ek är det avokado kärnor på gång, drömmer om ett avokado-träd!

Det är nu dags att plantera eken i jord men jag tycker att det är så vackert att se det fina virrvarret av rötter så här i en glasvas.

Terassen är städad och invigd och nu står där också en obligatorisk kruka med Narcisser på bordet för det finns väl inget mer vårligt? Den vackra terrakottakrukan med målad kant fick jag av en god vän då hennes mamma skulle flytta från hus till lägenhet, gissa om jag är glad för den!

Så är Dahlia knölarna planterade. Nu står de och lapar sol på vindskyddad plats uppe på terassen. Håller koll på väderprognoserna, blir det för kallt får jag helt enkelt bära in mina bebisar över natten.. Jag drömmer om ett växthus!!

Och så tar jag en liten paus för att lyssna på koltrasterna och klämma i mig den godaste trädgårdsfikan jag kan tänka mig!

9 kommentarer

 1. Jonna

  Hej, Malin!
  Jag har sedan länge en dröm att utbilda mig till trädgårdsmästare, och har nu sagt upp mina lärarstudier för att börja arbeta mot detta! Superpirrigt!!! Men, jag letar utbildningar, och det är minst sagt ett virrvarr av skolor och kurser. Jag tänkte därmed kika ifall du har något tips på någon sådan? Jag vill inrikta mig mot ekologisk grönsaksodling men också ha en allmän trädgårdsmästares kunskap liksom. Det finns aaalldeles för mycket att välja mellan, lyxigt nog!
  Hoppas att livet ler mot dig, och tack för att du sprider dina kunskaper som ger glädje!
  Kram Jonna

 2. R

  Nyfiken fråga – ska du låta de fortsätta växa i krukorna sen när de tittar upplever planterar du om dem på friland då?

 3. Elin

  Tipselitips! Vira in avokadokärna i vått hushållspapper, lägg dem i en fryspåse och blås upp den, knyt en knut och lägg in den i en mörkt skåp – glöm den! Sen vips så har du rötter på dem o snart ett litet träd! Jag provade med 3 samtidigt och alla är nu fina små plantor. Lycka till…

 4. C

  Oh, jag har två små ekar som aldrig blev planterade i jord pga tycker också om virrvarret av rötter i söta glasvaser. Jag vet inte många gånger per år en tror de har dött men vips kommer det nya 🌿! År ut och år in, det slutar liksom aldrig. Så testa att behålla en i vas, byt vatten lite ibland och se vad som händer ^ ^

 5. Ingela

  Hej! På bilden med krukan med målad kant ligger ett “vred” i jutjärn som ser ut som en blomma var får man tag i sådana letar på skrot och loppisar. Mvh Ingela

 6. Malin

  Det är ett gamla vred till en kran här i huset. Jag tror att man kan hitta som du säger på loppisar, om man har tur!

 7. Malin

  Jag kommer bara driva upp dom i dessa krukor sen tänker jag plantera ut dom på friland! Driver man upp dom så här med mer värme så påskyndar man blomningen lite.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.