Februari guld


Februari är för mig den absolut jobbigaste månaden på året då D-vitaminen i kroppen är nere på noll och skrapar. Här nere i Skåne har vi inte haft någon snö i år heller som lyst upp utan det har mest varit grått.. Jag förstår varför så många väljer att resa ifrån vårt land just denna månaden!

Men så händer det plötsligt, man vaknar upp en morgon och solen tittar fram! Tänk vad lycklig man kan bli för en liten solglimt på trappräcket. Plötsligt känns det som att det finns hopp och våren kanske inte är så avlägsen ändå? Jag var kvick och tog fram kameran, varje liten solglimt får mig att bli sugen på att ta bilder igen!

Passade även på att plåta min oförskämt fluffiga Guldmjök i morse, är helt besatt av att skumma havremjölk! Jag gör mitt morgonguld extra starkt och dricker det som en lång espresso. Här hittar du mitt gamla beprövade recept från 2014.

Svängde ihop en spännande gröt idag och hade i även ingefära och gurkmeja i den! Gjorde den på bovete, havre, kokos och riven morot, den blev super smarrig!
RECEPT 2 portioner
1 dl helt bovete, 1 dl havregryn, 5 msk riven kokos, 1 cm riven ingefära, 1 cm riven gurkmeja, 1 riven morot, 2 dl havremjölk.
Koka bovetet enligt anvisning på paketet. Häll upp havregrynen och det kokta bovetet i en kastrull tillsätt lika delar vatten och havremjölk så att det blir en bra konsistens, koka upp till en krämig gröt. Häll i övriga ingredienser och blanda runt.
Jag rostade ett par matskedar riven kokos på torrt gjutjärn och sen mixade jag den med lite av den söta rivna moroten som topping.
Lite agave, krispig granola och skummad havremjölk på det och du är hemma!

Februari guld!

 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.