Gränna del 2

I betalt samarbete med Småland Resorts och Hotel Gyllene Uttern

Vi sov som filmstjärnor i vår härliga Greta Garbo suite på Hotel Gyllene Uttern. Kanske var det kombinationen av all frisk smålandsluft, sköna sängar och all den goda maten vi åt kvällen innan som gjorde att vi höll på att försova oss och missa frukosten!

Tiago fick sin egna suite med en fantastisk utsikt över Vättern, han sov som en liten prins i sin stora säng under kristallkronorna och det var inte lätt att väcka honom till liv kan jag säga..

Kolla in denna magiska utsikten, jag knäppte bilden liggandes i vår säng!

Vi han precis ner till frukosten innan dom började att plocka undan. Just frukosten är en av de saker jag uppskattar som allra mest när jag bor på hotell. Här på Gyllen Uttern hade dom ett fantastiskt utbud av veganska produkter, här fanns både ost, skinka, växtbaserad mjölk & yoghurt och olika goda patéer. Jag startade med min sedvanliga havregrysgröt gjord på Oatlys I kaffe i stället för vatten, den blir så krämig och god! Se på bilden ovan, såhär tjusigt såg det ut på min halva av bordet.

Och såhär såg det ut på andra sidan… Låt oss bara konstatera att jag och kidsen inte har samma intresse för finess och estetik! Men den veganska Nutellan den älskade vi alla!

Idag skulle vi ta oss över med färja till sagoön Visingsö som enligt legenden skapades när Jätten Vist slängde ut en grästuva i sjön Vättern för att hans gumma skulle ha något att trampa på.

Vi tog snabbt och smidigt oss till ön med färja från Gränna som går regelbundet under hela sommaren. Och vilken vacker tuva som mötte oss…

Mäktiga Wisingsborg hälsade oss välkomna när vi kom in med färgan.

Vi hyrde cyklar på Leklandet för att kunna uppleva den lilla ön på bästa sätt. Vi cyklade igenom den småländska sommaridyllen och vi passerade en massa små fina röda torp med vita knutar och det som slog mig var att alla små trädgårdar var verkligen tip top! De som bor här verkade verkligen älska sina hem. Vi cyklade genom Ekskogen söder ut och man kunde riktigt känna hur skogen omslöt oss och skapade ett härligt lugn.

Vår destination var Näs Slottsruin, där hittade vi en perfekt picknickplats!

Gissa om barnen var pepp på innehållet av picknickkorgen som Småland Resorts packat till oss fullladdad med lokala godsaker från Gränna.

Förutom Vistakullens äppelmust, kanelsnäckor och veganska bakverk så fanns det även en box full med polkagris från Polkapojkarna så klart!

Längst ner på öns udde ligger Näs med en liten brygga och en sandstrand, perfekt ställe att ta ett dopp på men för min lilla italienska trio var vattnet tydligen alldeles för kallt…

Från Näs cyklade vi norr ut igen och på vägen tillbaka tog vi en liten fika i trädgården på mysiga Persgården.

Efter besöket på Persgården cyklade vi tillbaka mot färjan men innan vi hoppade på båten mot Gränna besökte vi Wisingsborgsträdgård. Vilket härligt ställe..

Vi strosade runt bland rosor, lavendel och boxbomsgångar, spanade in vackra skalbaggar och tog bilder av blomsterfesten!

Undrar vem denna lilla hönan har blivit inspirerad av…

Vi avslutade vår cykeltur i det mysiga lilla växthuset med smarriga Toastskagen och Västerbottenostpaj.

Väl hemma på Gyllene Uttern väntade ännu en härlig middag ute på verandan med utsikt över Vättern och Visingsö i solnedgång. Tusen tack Småland Resorts och Hotel Gyllene Uttern för två underbara dygn i Gränna!


Lämna en kommentar

Your email address will not be published.