La Rosa

IMG_3025_Snapseed

När jag köpte mitt hus fanns det en massa vildvuxna rosenbuskar här, tyvärr lyckades jag inte rädda dom. I all hast mellan dränering, utgrävningar av gamla oljetankar och maskiner som körde kors och tvärs över trädgården så gick de gamla buskarna hädan.

IMG_3040 (1)_Snapseed

När jag sedan anlade min trädgård på framsidan av huset från noll var det en sak jag bestämde mig för snabbt, att det ska finnas mycket rosor. Jag älskar gamla trädgårdar och vill att den ska kännas naturligt och lite vildvuxen. Det är bara det att en sådan trädgård växer ju inte fram över en natt…

IMG_3062 (1)_Snapseed
IMG_3042 (2)_Snapseed

Men för exakt två år sedan satte jag den del rosor och det är inte förens i år dom tagit sig och blommar för fullt! Blev så inspirerad av Kristins inlägg om hennes rosor så jag bjuder på några av min favoriter jag också.

Den stora öppna vita rosen är en Ilse Krohn, en klätterros som trivs i lätt skuggiga lägen, den slingrar nu sig nu elegant upp längst min trappa. Den väldoftande skålformade rosa rosen är en Queen of Sweden är perfekt som snitt blomma och står vid mina odlingsbäddar och ser snygg ut. Längst planket kikar grannens klättrande May Queen över till mig, en riktigt gammaldags fin ros.

Varje år ska jag köpa en rosenbuske och sätta i trädgården, så kommer kanske mina barnbarn minnas min trädgård som ett vildvuxet rosenparadis.

serialsue-trial-1.regular

serialsue-trial-2.regular