Saftkalas

Äntligen så har min lilla italienska liga landat här hemma runt bordet. Som jag har längtat! Tänkte att det passade bra att börja med att bjuda på en fika med det bästa vi har från trädgården just nu, nämligen röda vinbär.

Jag har saftat och det blev såklart en syrlig vinbärsdricka för det finns ju inget godare än ett stort glas fyllt med is en varm sommardag. Det är ganska enkelt att svepa i hop och mycket godare än vanlig saft. Jag kokar upp 4 liter vatten och låter kallna. Sen slår jag över 3 liter röda vinbär, citronsaften, skalen från 3 citroner och 30 gram citronsyra. Jag låter det stå och dra i ett dygn i en bunke. Sen silar jag och rör i 7,5 dl socker/liter saft ca. Jag förvarar flaskorna i kylen för de håller bättre då men vill du spara lite sommardricka att avnjuta till vintern så funkar det lika bra att frysa in i iskuber.

Vad är väl godare än en varm, lagom kladdig vinbärskaka till saftkalaset? Jag körde mitt vanliga recept med aquafaba i stället för ägg och kakan blev hur god som helst. Strödde lite extra socker och ströbröd över vinbären så att kakan fick en knaprig och god yta.

Det tog ca 10 min sen var formen tom, det tar jag som ett gott betyg! Idag blir det trädgårdshäng, bad och mer fika såklart!

2 kommentarer

  1. goldwave license

    Hello there, I found your site via Google while looking for a comparable subject, your web site got here up, it looks good. I have bookmarked it in my google bookmarks.

  2. manicure breda

    At this time it looks like Expression Engine is the top blogging platform available right now.
    (from what I’ve read) Is that what you’re using on your blog?

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.