Städar undan!

_MG_6969_Snapseed

Jag kunde inte blunda för alla löven som legat som en tjock matta över trädgården, lite för länge, så idag hände det! Ett enormt kraftryck som resulterade i 22 säckar med tunga, blöta löv och tre blåsor i handflatorna. Visst är det härligt med trädgård!

_MG_7005_Snapseed

I lövhögen hittade jag 3 av årets absolut sista äpple, söta och kalla som ett litet minne av sensommaren. Jag har tänkt  mycket på framtiden de senaste dagarna, grubblar och funderar. Både spännande tankar på jobb, projekt, resor och drömmar men också lite tunga funderingar. Ibland känns det som jag kör fast och fokuserar på fel saker. Blir frustrerad när inte svaren på hur jag ska komma vidare kommer till mig,

Jag har många frågetecken som behöver rättas ut och det som brukar hjälpa mig bäst när jag känner mig vilse är just trädgårdsarbete. Gärna monotont, systematiskt sådant!

_MG_7002_Snapseed

Det är inte bara jag som är lite nere, min gräsmatta ser inte heller särskilt glad ut! Löven har lämnas kvar på gräsmattan för lång tid och då tränger ljuset inte ner vilket leder till de torra, bruna fläckarna och all mossa i gräsmattan.

_MG_6992_Snapseed

Jag har förstås en hel lista på mindre jobb som också måste göras, jag är lite sen på det men bättre sent än aldrig!

•Bäst att titta efter så att jag skördat allt i odlingsbäddarna!

• Frostkänsliga växter som rosor och andra känsliga växter ska täckas över med ris och löv eller lindas med bubbelplast.

• Ta in krukväxter inomhus eller placera dem i skyddat läge.

• Det är bra att vända all jord i odlingsbäddarna så återhämtar den sig bättre till nästa säsong.

• Nu är det även dags att gräva upp sommarblommande lökar som dahlior och förvara dem i en låda i källaren.

_MG_7040_Snapseed

Nu kan vintern och snön komma även till Skåne, jag tänker njuta av en välgörande paus från trädgårdsarbete!

serialsue-trial-1-1.regular-1