Super Charge You Thailand


Det har varit väldigt tyst här på bloggen, många har kanske följt mig på Instagram och fått lite glimtar av vad jag har haft för mig? Jag och barnen checkade nämmnligen in på en “Super Charge You” vecka i Thailand. Det finns ju inget härligare än att komma ifrån vinterrusket och just Februari är en jobbig månad då våren känns avlägsen och barnen är sjuka stup i ett. En välgörande vecka med värme, miljöombyte, yoga och nyttig vegansk mat var precis vad vi alla behövde.

Att det sen var bästa Mine som driver Hotyoga Malmö och min älskade syster Linda som har Raw Food House som anordnade retreaten gjorde veckan väldigt speciell. Att kombinera Yoga, meditation och workshops med tre kids gick väldigt bra måste jag säga. Jag fick många långa, lugna yogapass på morgonen framför havet när solen sakta gick upp och barnen fortfarande sussade gott i sina sängar.


Det fanns även mycket tid för mysigt strandhäng med detta lilla gänget…

Och en hel del Uno förstås

Yoga och vegansk mat är ett vinnande koncept. Det är få saker som får mig att känna mig stark, samtidigt lätt och full av energi som kombinationen yoga – nyttig och god mat. Att sen slippa tänka på inhandling, planering, matlagning för en trebarnsmamma är så lyxigt! Att inte ens behöva beställa och tänka ut vad man vill ha på en meny utan att någon annan planerat för en är så skönt!


Här har ni henne, min främsta matinspiratör!!


Linda höll två super inspirerade Raw Food workshops. Hon delade med sig av sin kunskap i det råa köket och berättade hur du på ett enkelt sätt kan skapa sunda och gröna vanor i din vardag. Snabba och enkla recept som fungerar i en aktiv vardag. Frukost, lunch, middag, snacks och dessert med mat som fyller din kropp men massor av energi och näring utan att behöva vara varken svåra eller ta lång tid.

Matdemonstrationen landade så klart i en härlig exotisk Raw Food lunch.

Utöver daglig vinyasa och Yin-yoga höll Mine två yoga workshops. Jag går inte så ofta på dessa typer och klasser men oj, vad bra det var för mig! Vi gick i genom många enkla ställningar som jag bara gör av farten som plötsligt blev till något helt annat när man gick in i posen med mer precision. Mine är en grym lärare som kan ge de allra minsta justeringar som ändrar hela din pose.

Linda och Mina anordnade retreaten tillsammans med Ahimsa Thailand. Det var Kien med hjälp av hans familj som stod för allt det praktiska, allt ifrån boende, utflykter och mat.


Ja, just maten var fantastisk. Thai, vegansk och väldigt, väldigt god!

Även Kien guidade oss i det Thailändska köket och vi fick lära oss att laga en hemgjord green curry. Jag älskar att lära mig nya recept, och denna soppan kommer jag absolut prova att göra hemma.


Att stiga upp med solen, göra yoga, meditera, äta god mat och umgås med fina människor är så helande. Att få ta med barnen på detta äventyret betydde så mycket för mig. Även om dom inte gjorde mycket yoga så fick dom ändå ta del av den härliga atmosfär som skapas när vuxna människor har tid för att lyssna och umgås kravlöst. Ingen stress och väldigt dålig wi-fi gjorde att alla var med närvarande och öppna.

Att sen få hänga med sin syrra en hel vecka slår det mesta. Är ni sugna på att hänga på nästa gång så kör dom ett till retreat på samma plats i April!

 
 

5 kommentarer

 1. Tina Eklund

  Vad härligt det ser ut! Jag önskar receptet på den gröna curryn! Min pojkvän glänser alltid med sin naturliga fallenhet att både kunna laga indiskt och curryrätter på måfå – tänk om jag kan överraska med en riktigt bra grön curry 😉 Kram!

 2. HaKat

  Jag gillar verkligen din blogg och har följt den in evigheter. Men nu kan jag faktiskt inte följa den längre. Det blir så oerhört märkligt att kalla det här för en blogg om hållbar livsstill. Med det stora antal flygresor, inte minst långresor, som du skriver om här. Jag har haft problem med de länge. Men nu känner jag att jag får välja andra bloggar att läsa. Den här bloggen står inte för en hållbar livsstil. Tvärtom. Din resa fram och tillbaka till Thailand har smält ungervär 7 kvadratmeter av antarktisk is.
  Här är en bra artikel vad gäller flygandet.
  https://www.dn.se/nyheter/vetenskap/karin-bojs-flyg-atminstone-med-ogonen-oppna/
  Förmodligen bakom betalvägg. Men betala! Den är bra.
  Som sk influenser tycker jag att du åtminstone kunde låta bli att säga att detta är en blogg om hållbar livsstil Vill man ha en blogg om hållbara livsstil får man helt enkelt hitta andra sätt att berika sitt liv. Och nej, du har inga som helst möjligheter kompensera detta genom vegetariska matval, källsortering och återvinning. Den informationen har vi också haft tillgång till länge. Jag säger hej då nu. Även om det känns jättetrist. Jag har verkligen gillat att följa dig. Men det här blir alldeles för mycket dubbelmoral för mig. Hoppas se dig i mer klimatsmarta sammanhang i framtiden!

 3. Malin

  Visst förstår jag problematiken med flygresor och det känns tråkigt att du inte vill följa mig längre på grund av att jag reser…
  Min blogg är fylld med det som får mig att må bra – personlig och vacker inredning, trädgård, raw food, yoga och just spännande resor. Jag försöker att inspirera till att ta hand om både oss själva och vår jord genom att göra medvetna val och jag är väl medveten om att långflyg inte är det bästa vi kan göra för vår jord. Jag kommer att fortsätta att dela med mig av både resor och mina andra (mer klimatsmarta) intressen här på bloggen då det ena inte utersluter det andra.
  Malin

 4. Tjenixen

  Fast det är väl inte riktigt heller vad HaKat skriver eller menar? Hen, likt Karin Bojs författaren till artikeln som det länkas, till uppmaningar väl snarare till att flyga åtminstone med öppna ögon samt att räkna in alla aspekter i vad man kallar en hållbar livsstil. Ett tips om man är osäker på sin klimatpåverkan är att gå in på klimatkontot.se och räkna ut sitt avtryck. Både spännande och skrämmande. Allt gott!

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.