Tid for hem

Förra veckan var jag i Bergen och spelade in ett nytt avsnitt av Tid for hem för norska tv2. Det var en klassisk vit trävilla från 1909 som skulle få ett nytt vardagsrum.

Vardagsrummet skulle förvandlas till en vacker “stue”, som norskorna kallar sitt vardagsrum. Jag ville det nya rummet skulle spegla husets anrika karaktär som var från början av sekelskiftet.

Jag hämtade inspiration från 1900 talets ”Arts and crafts” i ett personligt och färgstarkt möte med mönstrade textilier, tapeter och bröstpaneler.

Det är ett massivt projekt att ta sig ann på bara 4 dagar och jag var ganska nervös för att allt skulle klaffa. Vi satte bland annat in en öppenspis, klädde om gamla fina fåtöljer, byggde en maffig platsbyggd bokhylla och satte upp en super fin bröstpanel runt hela rummet.

Visst var det långa jobbdagar och även två sena nätter men som tur hann vi bli klara i tid! Mycket tack vare att jag fick jobba med bästa dream-teamet. Bara glada miner och positiva intställingar då det kom upp en del ändringar under projektets gång som det alltid gör vid större renoveringar..

Här fick ni se en liten sneak peak, mer får ni se efter programmet visats lite senare i vår!


Posted

in

by

Tags:

Comments

4 responses to “Tid for hem”

 1. Birgitta

  Arts & Crafts är bara sååå?? Har varit i sydöstra England och sett hus och trädgårdar i denna tidsperiod och känner mig hemma i mycket…….
  Fåtöljen skulle jag inte ha något emot

  1. info@themalinpersson.com

   Jag känner det samma. Älskar denna stilen;)

 2. marita lidberg

  Så vackert!

  1. info@themalinpersson.com

   Jag är själv väldigt nöjd. Det är ju lite speciellt när man inreder till en annan familj utan att känna dom.
   Men som tur var blev dom jätte nöjda;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *