Trädgårdsterapi

unnamed-9_Snapseed

Kan nog inte tänka mig ett bättre sätt att spendera min Söndag på. I lugn och ro i trädgården. Kidsen hängde med sin pappa och huset var läskigt tyst. Så jag drog på mig mina nya trädgårdsbyxor och ett par riktigt bra handskar och gick loss… Om jag känner mig nerstämd och stressad så finns det inget som hjälper så bra som ett par timmar i trädgården. Nu finns det till och med ett vetenskapligt bevis att jord är som ett naturligt lyckopiller! Jorden har alltså antidepressiva egenskaper, och det är därför du kan uppleva att du mår väldigt bra i psyket när du gräver och krafsar i jorden.

unnamed-11_Snapseed

Jord innehåller också immunförsvarsstärkande ämnen. De hälsofrämjande ämnena finns i Mycobacterium vaccae, en bakterie som finns i jorden. Just för att Mycobacterium vaccae har positiva effekter på immunförsvaret används bakterien i olika vacciner, t.ex. mot cancer, eksem, psoriasis och astma. Inget nytt för oss trädgårds-frälsta men väldigt spännande att det går att mäta och bevisa, eller hur?

De där brallorna alltså, blev så sugen när jag såg Kristins fina bilder så jag vara tvungen att klicka hem ett par likadana;)

unnamed-10_Snapseed

Efter tre lass till soptippen med gamla upp-ruttna möbler, trasiga krukor och minst 10 säckar löv från i höstas börjar det sakta men säkert att se trevlig ut igen.

unnamed-8_Snapseed

unnamed-6_Snapseed Framåt eftermiddagen var jag förbi trädgårdshandeln och köpte med mig lite vårblommor. Fick sen hjälp att plantera av Tiago som konstaterade att hans hand är snart lika stor som min. Galet det där, hur snabbt tiden går.. Jag och Cleo gjöt vårt planteringsbord för två år sedan och hennes hand kommer för alltid vara den där lilla för mig.

unnamed-5_Snapseed

DesktopKvällssol och körsbärsträden i blom, jag är kär i våren!

unnamed-3_Snapseed

Trodde aldrig jag skulle köp penséer men i år hände det, måste betyda att jag officiellt bilvit en trädgårds-tant. Ganska härligt faktiskt;)

serialsue-trial-1.regular

serialsue-trial-2.regular

6 kommentarer

 1. Anna

  Hej Malin! Jag och min man åker på en efterlängtad långweekend till Rom till helgen. Det är vår första resa till Rom och även vår första resa sedan vi blev föräldrar till två små lovelies för lite över ett år sedan. Vi har bara fyra dagar i staden och vill försöka hinna med så mycket härligt som möjligt. Fokus för resan är vila ; ) äta gott och njuta av allt vackert. Jag förstår att du har annat att göra än att svara på kommentarer på din blogg men om du har möjlighet hade jag varit supertacksam för några tips. Har läst din Romguide i DN men den har ju några år på nacken… Speciellt tacksam hade jag varit för tips på härligt hamam/day spa, vackra trädgårdar och restauranger med extra god italiensk mat. Uppskattar så din känsla för skönhet och är säker på att du har de bästa tipsen. Varmaste hälsningar, Anna

 2. Josefine Lindvall

  Vilken vacker trädgård ni har. Man blir så inspirerad att greja. Jag vill så gärna ha ett rejält träd att hänga upp vår hängstol från Brasilien. Tyvärr är de små lite bräckliga äppleträd. Får drömma in en ny trädgård, en egen. Vi är inneboende men har fantastiska hyresvärdar.
  Måste ta mig till Malmö snart, har en storasyster där. Längtar efter malmövibe o alla second hand! Bor du nära Malmö ?
  Fin dag på dig:) Josefine

 3. Malin

  Ja nu börjar det härliga malmö sakta men säkert att slå ut och visa sina bästa sidor. Älskar att bo här på våren och sommaren;)
  Jag bor i Limhamn nära vattnet, det är lyx för mig.
  Snart åker min häng-gunga ut, längtar!!!
  Ha en fin dag du med Josefin!

 4. Malin

  Hej Anna!
  Hoppas den inte är för sent men här kommer några tips.
  Roscioli
  Många olika delikatesser, restaurang och deli.
  Via dei Giubbonari 21
  +39 06 6875287
  Ett glas vi på Piazza Campo di fiori, välj en bar i mängden här kan ni få känna på lite av det riktiga Rom;)
  Chic och superklassiskt på
  Bolognese, piazza del Popolo
  +39 06 3611426
  börja med en insalada di ovoli, njut sedan av en tagliatelle med vit tryffel!
  Maccheroni- Piazza delle Copelle 44
  + 39 06 6830 7895
  Maccheroni är stället där du äter gott, betala lite och träffar “alla”, sen har dom väldigt god Mozzarella;)
  Salotto42 på piazza di pietra 42 är ett måste!!!
  Fråga efter Luca och hälsa från mig;)
  Bar del figo
  Kul ställe, skön atmosfär alltid mycket folk och liv. Kolla in deras hemsida…. http://www.bardelfico.com
  Pierre Luigi
  Familjär traditionell restaurang, stor ute servering.
  Bra både på middag och lunch.
  Här organiserar dom även nyårssupé.
  http://www.pierluigi.it/index.php?lang=en
  Porta portese i Trastevere, flee market
  Da augustarello, typisk romersk trattoria som ligger i det mysiga kvarteret
  Trastevere inte långt ifrån Porta portese. Här går det inte att boka, bara att ställa sig i kön som brukar vara lång men det går undan!
  Ska jag äta kyckling så gör jag det här, Polla Alla Romana och Puntarelle är ett ett säkert kort.
  Piazza di Renzi
  Le mani in pasta
  Liten mysig restaurang som serverar supergod pasta gömd på en liten gata i Trastevere.
  Via dei Genovesi 37.
  Frukost, som sagt, det finns många bra “forno” bageri att käka pizza bianca på… Det är så Italienarna äter sin lunch och frukost, till fots. En bit vitpizza med Mortatella på;)
  Jag föredrar aT, en nykomling som jag gillar för sina färska juicer och goda mackor är aT, perfekt för frukost och för picknick till parken.
  http://atrestaurant.it
  Orto botanico
  Largo Christina Di Svezia
  Fantastisk vacker botanisk trädgård i mitten av kvarteret Trastevere.
  Villa Borghese och Pincio utsiktsplats
  Roms största park med massa vackra stayer och utsiktsplatser.
  Besök också Galleria Borghese, fantastiska skulpturer!
  Enjoy!

 5. Anna

  Hej bästa Malin! Tusen tack för svar och för alla fina tips. Vi tar med dem på vår nästa resa. Rom, vilken magisk stad alltså. Vi lyckades pricka in picknick i Orto Botanico, sååå underbart, och vin på Campo Dé Fiori : ) Allt det bästa till dig!

 6. read more

  I just want to mention I’m new to blogging and site-building and certainly loved you’re blog site. Most likely I’m planning to bookmark your blog . You absolutely have really good stories. Regards for sharing your website.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.