Våffelfest


Jag älskar att kunna vara hemma när kidsen kommer hem från skolan. Jag kommer själv ihåg som barn hur mycket jag älskade att veta att mamma väntade med fika när man kom innanför dörren. Vill jag göra mina tre extra glada då vet jag vad jag ska förbereda, nämligen våfflor!


Provade ett nytt vegan recept på våfflor med äppeljuice i, dom blev super bra så här kommer receptet.
Cirka 10 st
Du behöver:
6 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
4 krm kanel
1 msk kokossocker
4 tsk bakpulver
2 dl äppeljuice
4 dl mandelmjölk
1/2 dl smält kokosolja
5 isbitar
Blanda alla torra ingredienser. Vispa sen i den smälta kokosoljan, mjölken, äpplejuicen och isbitarna och låt dra i 10 min. Mina kids gillar våfflorna frasiga och genom att slänga ner ett par isbitar kyler man ner smeten medan den drar och våfflorna blir riktigt frasiga och goda.

Vispad sojagrädde, chia-sylt och lite agavesirap ringlat över, mums!

 

5 kommentarer

 1. Marita

  Skulle vilja läsa mer om dina tankar kring veganmatens påverkan på miljö och vår hälsa. Särskilt all vegansk “fabriksmat” Jag hoppas att du inte läser det här som kritik, för det är inte menat så. Du verkar ju dessutom mest servera mat du lagat själv och inte en massa halvfabrikat, vilket du ska ha all heder av. Men därför så förstår jag inte varför du serverar barnen sojagrädde ( vatten, vegetabiliska oljor och fetter (fullhärdad palmkärnolja, palmolja, palmkärnolja),, maltodextrin, socker, skalade SOJABÖNOR (2%), emulgeringsmedel (sackarosestrar av fettsyror, mjölksyraestrar av mono- och diglycerider av fettsyror), havssalt, arom)
  istället för grädde gjord på svensk komjölk?
  Jag förstår det inte varken ur ett miljö eller hälsoperspektiv.
  (Ingredienserna är från Alpro sojagrädde)
  Och hur tänker du kring din egen hälsa? Tar du tillskott? B12? Järn?

 2. Malin Persson

  Hej Marita!
  Jag håller med dig, sojagrädden är ingen höjdare då en innehåller mest skräp.
  Det hör ovanligheten till att jag serverar den men eftersom både jag och mina barn är väldigt känsliga för både laktos och mjölkprotein så fuskar vi ibland med den köpta varianten då den är så försakat god!
  För det mesta brukar jag göra min egen cashew eller kokos-grädde som är ett mycket bättre alternativ till den köpta soyagrädden men ibland så fuskar vi…
  Jag går på kontinuerliga hälsokontroller och mina värden är finfina;)
  Jag tar mulitvitamin och b12.
  Kram Malin

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.